Briketi Beograd

Briketi Beograd
sumadija-omega-briketi

Šumadija Omega

Beograd, Obrenovac, Predrag Marković Alimpije 31 +381 11 7790727
BRIKETI BEOGRAD ŠUMADIJA OMEGA Drveni briket se dobija od piljevine (mlevenog drveta) i najčešća je masa za dobijanje ogrevnog briketa.
Naš briket nastaje u savremenim ekscentar presama i nema dodataka vezivnih primesa.
Kompaktnost se postiže isključivo jakim presovanjem kavalitetnog materijala.  Drveni briket je visokokalorično gorivo, odličan za transport i skladištenje.
Briket u džambo vrećama ili pvc folije je zaštićen od uticaja atmosferske vlage.
Odlikuje ga mala emisija štetnih gasova i neznatna količina pepela nakon sagorevanja u odnosu na ugalj ili drvo.
Cenovnik
stovariste-ribex-briketi

Stovarište Ribex

Beograd, Železnik, Stevana Filipovića 8 +381 11 2577838
BRIKETI, BUKOV BRIKET.
Bukov briket dugogoreći mehanički.
Ekološki briket je gorivo koje ima visoku kaloričnu vrednost.
On je napravljen od čistog bukovog drvenog ostatka i ima veoma nizak sadržaj pepela.
Toplotna vrednost je oko 4350kcal/kg (18.376kj/kg).
U praksi menjaju od 4 do 5 metara drva.
Briketi su pogodni za upotrebu u pećima, kotlovima, pekarama, picerijama, kaminima sa otvorenim i zatvorenim plamenom.
Prodajemo u džakovima po 25 kg i u kutijama po 10kg.
Na veće količine dogovor.
Briketi - Proizvodi/Usluge
Briketi se prave od piljevine uz pomoć mehaničkih presa. Pri sagorevanju briket daje deset puta manje pepela od uglja. S obzirom da se pravi od piljevine, predstavlja ekološko gorivo, te upotrebom ovog visokokaloričnog goriva doprinećete očuvenju životne sredine. Napuštanje upotrebe fosilnih goriva i prelazak na obnovljive izvore energije je svetski trend. Razvojem tehnologije omogućena je izrada jeftinog ogrevnog materijala od celuloznog otpada mehaničkim putem, bez korišćenja vezivnih sredstava. Briket ravnomerno sagoreva sa malo dima i bez lebdećeg pepela. Tehnologija briketiranja je razvijena u većini naprednih zemalja i postaje sve popularnija u zemljama u razvoju. Sama proizvodnja briketa je razvijena tako da može da se primeni na različite sirovine – od otpadnog materijala u fabrikama do kabastih zapaljivih celuloznih ostataka žitarica sa poljoprivrednih polja. Sagorevanjem briketa mnogo brže se postiže željena temperatura u odnosu na druga goriva. Briket je izuzetno pogodna sirovina za zagrejavanje stambenih objekata koji imaju nezavisna grejna tela ili centralno grejanje sa sopstvenim kotlom na čvrsto gorivo. Takođe briketi su pogodni za korišćenje u svim vrstama peći (pizza peći, pekarske peći), kaminima, roštiljima, mini mlekarama, bilo gde gde je potrebno postići visoke temperature sagorevanjem.
Back to Top